Ljuvlig äppelpaj

Ja, ljuvlig är precis vad denna äppelpaj är. Svenska äpplen, skivade i botten, kanel och sen ett knaprigt täcke. Mums! Denna paj går utmärkt att göra med fallfrukt eller äpplen som börjar se lite trista ut i fruktskålen.
Detta är min godaste äppelpaj som jag nu vill dela med er. Hoppas det ska smaka.

Du behöver:
2 äpplen
1,5 tsk kanel
100 g rumsvarmt smör i bitar
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
50 g riven vit choklad

Gör så här:
1 –
Sätt ugnen på 200°C.
2 – Skiva äpplena tunt och fördela dem i botten av en smord pajform.
3 – Strö över kanel och se så att det blir jämnt fördelat.
4 – Nyp ihop smör, strösocker, havregryn, vetemjöl och vit choklad med handen till en smuldeg. Strö den sedan över äpplena.
5 – Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera gärna ihop med mitt supersmarriga recept på vaniljfluff. Det passar lika bra som topping på en kladdkaka som till äppelpaj.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *