Chokladbollar med 3 olika smaksättningar

Chokladbollar är säkert något som nästan alla har bakat hemma. Det är enkelt, kräver ingen ugn och man kan lätt involvera barnen. Jag har nog tyckt att chokladbollar är lite ”tråkigt” att baka eftersom det inte är så utmanande eller kreativt. Men, jag hade fel gällande det kreativa. Chokladbollar går ju att smaksätta på massa olika spännande sätt i olika kombinationer. Här har jag bakat chokladbollar som jag har smaksätt på 3 olika sätt. Jag gjorde först en grundsmet, som jag sedan delade i 3 delar innan smaksättningen.

Till ca 30 st behöver du:

Grundsmet:
100 g rumstempererat smör
4 dl havregryn
1 dl strösocker
1 msk kakao
25 g riven choklad (mörk- eller mjölk- spelar ingen roll)
1,5 tsk arraksarom (kan uteslutas)
1 nypa flingsalt
3-4 msk vatten (till önskad konsistens)

Smak 1:
Endast grundsmet
Pärlsocker

Smak 2:
50 g Mariannegodis
Riven kokos

Smak 3:
10 st bitar av Center
Karamelliserade popcorn (Werthers Original Caramel Popcorn)

Gör så här:
1 – Lägg i alla ingredienserna i en bunke och vispa ihop dem med elvisp till chokladbollskonsitens.
2 – Dela smeten i 3 lika stora delar.
3 – Smak 1: Rulla till 10 st bollar och rulla dem i pärlsocker.
4 – Smak 2: Krossa Mariannegodiset och blanda in i smeten. Rulla sedan till 10 st bollar och rulla dem i riven kokos.
5 – Smak 3: Dela smeten i 10 delar. Kapsla in en Center i varje del och forma runt om som en boll. Rulla i krossade karamelliserade popcorn.

Förvaras i kylskåp. Går också bra att frysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *