Moakaka

Moakaka? Vad är det för påhitt? Ja, ett alldeles lysande påhitt om du frågar mig och Moa.
Moa är min bonusdotter och största supporter i köket. Hon är nyfiken, intresserad, alltid positiv och en stor glädjespridare. Denna kaka tog jag fram ihop med henne och valde därför att kalla den för just ”Moakaka”. Jag har utgått ifrån biskvibottnar och sedan tagit fram en smarrig vaniljkräm som fyllning. Jag och Moa blir så glada om ni vill testa och baka denna lilla godbit!

Till 10 st kakor behöver du:

Botten:
200 g mandelmassa
1 äggvita
1 dl strösocker

Vaniljsmörkräm:
50 g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1 äggula
0,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Gör så här:
1 –
Sätt ugnen på 175°C. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2 – Botten: Riv mandelmassan. Blanda samman den med äggvita och strösocker till en jämn smet. Fyll sedan smeten i en spritspåse (utan tyll). Klipp ett litet hål längst ner på påsen och spritsa 20 st rundlar (2 rundlar/färdig kaka) på bakplåtspappret, 4-5 cm ∅. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt.
3 – Vaniljsmörkräm: Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en krämig, spritsbar smet.
4 – Montering: Spritsa eller bre ut vaniljsmörkrämen på hälften av bottnarna. Lägg sedan på resterande bottnar som ett lock och tryck lite försiktigt. Förvaras i kylskåp. Går också bra att frysa.


2 kommentarer på “Moakaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *