Frisk fruktdessert med grädde och cashewnötter

Denna härliga fräscha fruktdessert fungerar som både lite lyxigare mellanmål eller som en frisk dessert på en middagsbjudning. Kiwi och satsumas ihop med grädde och nötter blir fantastiskt gott ihop. Bara naturligt fruktsocker och naturliga smaker. Det går så klart att byta ut till andra frukter, om du har andra favoriter.

Till 4 fruktdesserter behöver du:
2 dl cashewnötter
1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver (går också bra med vaniljsocker, eller att skippa helt)
1 stor kiwi eller 2 små
2 satsumas/clementin av den söta sorten

Eventuellt lite riven mörk choklad

Gör så här:
1 – Ta fram 4 portionsglas. Hacka ner cashewnötterna i mindre bitar och fördela den i botten på glasen.
2 – Blanda ner kardemumma och vaniljpulver i grädden och vispa upp den med elvisp. Placera grädden över nötterna.
3 – Skala kiwi och satsumas och dela i mindre bitar. (Små bitar är att föredra). Dela upp frukterna lika i glasen.
4 – Riv eventuellt över lite mörk choklad och servera direkt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *