Päron och mintchoklad 2.0

Jag är en person som ibland brukar slänga mig med uttrycket ”det var bättre förr”. Och i vissa fall kanske det stämmer. Åtminstone när det kommer till den här desserten. För er som åt desserter på 80-talet (som jag) så har ni säkert någon gång smakat päronhalvor med after eight. Det är en dessert som funkar än idag. Men jag bestämde mig för att göra om den lite, en version 2.0 kan man säga. Med en bädd av digestivekex och vit choklad, päronhalvor och en len chokladkräm med mintsmak. Mums!

Till 6 portioner behöver du:
6 st inlagda päronhalvor
75 g mörk choklad med mintsmak
1,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
6 st digestivekex

Gör så här:
1 – Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna något.
2 – Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna något.
3 – Häll grädde över den smälta mörka chokladen och vispa med elvisp till ett fast fluff.
4 – Krossa digestivekexen och blanda runt dem med den smälta vita chokladen.
5 – Montering: Ta fram 6 st skålar/tallrikar/glas. Fördela jämnt och lägg digestive/vit choklad-smulet i botten. Skär päronhalvorna i skivor och lägg ovanpå. Slutligen, spritsa eller bre på grädd/choklad-blandningen.

Pudra eventuellt med lite florsocker och servera med en klick vaniljglass.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *