BananaSkidsMuffins

Hur gott är det inte med Banana Skids? Jag tycker dock att de är lite svåra att äta eftersom de är så sega och lätt kan fastna i tänderna. Om du ändå vill ha smaken av dem men äta dem på ett lite lättare sätt så kan jag varmt rekommendera dessa ljuvliga muffins! De innehåller även mosade bananer och blir väldigt saftiga. I detta recept har jag använt mig av kärnvetemjöl från Berte Qvarn och muffinsformarna kommer från KlaraForm.

För 12 st muffins behöver du:
2 mogna bananer (ca 220 g)
50 g smör
2 ägg
1 dl florsocker
3 dl (180 g) kärnvetemjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
12 små (á 10 g) Banana Skids

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C varmluft.
2 – Vispa ihop bananer, smör, ägg och florsocker med elvisp till en smet.
3 – Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ihop och rör sist i mjölken.
4 – Fördela smeten i 12 muffinsformar. (Jag brukar alltid sätta muffinsformar i en muffinsplåt för att de ska behålla formen allra bäst)
5 – Tryck ner 1 Banana Skid i varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.