Fyllda chokladägg

Jag har varken köpt eller ätit kinderägg sedan jag var liten och det var veckans höjdpunkt när man fick köpa 1 kinderägg till lördagsgodis 🙂 

Idag använder jag kinderäggen på ett annat sätt. Nämligen som en ätbar skål i denna superlätta och goda påskdessert. På 4 ingredienser slänger du snabbt ihop denna efter påskmiddagen, eller om du bara är sugen på en blandning av choklad, grädde, digestivekex och passionsfrukt!

Till 6 st desserter behöver du:
3 kinderägg
1 dl vispgrädde
40 g (3 st) digestivekex
1-2 passionsfrukter

Gör så här:
1 – Vispa grädden till ett lätt fluff. Smula sönder digestivekexen och blanda ner i gräddfluffet.
2 – Dela kinderäggen på mitten, längs med långsidan. Lättast är att försiktigt skära med en kniv i den ljusa skåran som finns på ägget.
3 – Klicka ut grädd- och digestiveblandningen i de 6 ägghalvorna. Gröp ur passionsfrukt och toppa äggen med dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *