Grekiska scones

Scones är nog något som de flesta har bakat någon gång. Det är enkelt, går fort att slänga ihop och är en perfekt del i en god frukost. Men, har du testat att göra grekiska scones? Dessa har jag smaksatt med grekisk yoghurt och olivolja och de blir lite sega och inte lika smuliga som ”vanliga” scones kan bli. En fullträff alltså!

För 10 st scones behöver du:
480 g (8 dl) vetemjöl special
1 msk bakpulver
1 tsk flingsalt
150 g grekisk yoghurt
3 dl kallt vatten
1 dl olivolja

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 250°C.
2 – Lägg i alla ingredienserna i en bunke och blanda runt. Du kan börja blanda med en slev och sedan arbeta klart med handen.
3 – Forma 10 st scones och lägg ut på en bakplåtsklädd plåt. Mjöla och nagga dem lätt.
4 – Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *