Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj

Min älskade lilla 2-åring har börjat fatta tycke för smoothie. Det tycker jag är jättekul eftersom jag själv gillar det och det finns så mycket kombinationer man kan göra. I största möjliga mån använder jag endast naturligt socker ifrån frukt och bär i mina smoothie, det behövs inget extra. I detta recept har jag dock blandat i vaniljyoghurt, som i sig innehåller lite tillsatt socker. Samtidigt så kan det ju vara okej att få i sig smaksatt yoghurt till mellis – det äter ju barnen ofta på förskolan och det innehåller bra saker också. Hur som helst så är detta en höjdarsmoothie som har fått mycket väl godkänt hemma.

När vår lilla Julie vill ha smoothie så säger hon: ”Mamma, fissa mutti” 🙂

För att få 6 dl färdig smoothie, som räcker till 2-3 personer så behöver du:
2 dl vaniljyoghurt, 2 %
2 dl havregryn
2 dl havredryck (går också bra med mjölk)
150 g färska (eller frysta, halvtinade) jordgubbar

Gör så här:
1 – Skölj och snoppa jordgubbarna, om du använder färska.
2 – Tillsätt alla ingredienser i en bunke/behållare/bringare och mixa samma med stavmixer. Häll upp i glas och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *