Sockerfria och glutenfria banan- och hallonmuffins

Jag blir lika glad varje gång när jag får ihop ett recept som är både sockerfritt, glutenfritt, laktosfritt och dessutom jättegott! Och en absolut kandidat in på fikabordet, för både stora och små. Dessa saftiga muffins är sötade med banan, bakade på havremjöl och smaksatta med hallon. Hur gott!!

Till 12 st muffins behöver du:
100 g smör
2 bananer
4 ägg
3 dl glutenfritt havremjöl*
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
0,5 dl havredryck
12 st Hallon

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175˚C varmluft. Ta fram en muffinsplåt eller ställ ut muffinsformar på en plåt. Det bästa är att sätta muffinsformar i en muffinsplåt, då håller de formen bäst.
2 – Smält smöret. Vispa upp smör, ägg och mosad banan. Tillsätt havremjöl, vaniljpulver, bakpulver och havredryck och rör ihop en klumpfri smet.
3 – Spritsa eller klicka ner smeten i 12 st formar, jämnt fördelar. Om du spritsar ner smeten så slipper du kladd på kanterna av formarna. Lägg 1 hallon i varje muffins.
4 – Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.

*Enklast är att köpa glutenfria havregryn och mixa själv. Vanligt havremjöl går bra att äta för de flesta med glutenintolerans, men för att vara helt säker så rekommenderar jag glutenfritt havremjöl/ren havre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *