Kladdkakscookies

Hemmagjorda småkakor eller cookies av något slag är oftast väldigt lätt att göra. Det tar heller inte mycket tid och det blir många kakor på en deg. De går utmärkt att frysa in och många tycker om dem. Ja, alltså bara fördelar! Dessa små härliga cookies baseras på en kladdkakssmet. Jag har sedan ändrat lite i receptet för att få en deg mer än en smet. Degen klickas bara ut på bakplåtspapper och spricker sådär fint som cookies gör när de får vara i ugnen.

För 60 st cookies behöver du:
75 g smör
150 g mjölkchoklad
2 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen i småbitar och rör runt tills den också har smält.
3 – Rör i socker och ägg. Sikta slutligen ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en klumpfri smet.
4 – Klicka eller spritsa ut bollar på bakplåtsklädda plåtar, ca 5 cm ∅. Grädda mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt svalna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *