Durumbröd till soppan

Letar du efter det perfekta brödet till soppan? Kanske allra helst till fisksoppan? Nu behöver du inte leta längre. Här finns receptet! Jag har utgått ifrån de ingredienser jag använder mig utav i en pizzadeg, ändrat om proportionerna lite, justerat jäsningen och vips – ett jättegott sydeuropeiskt durumbröd. Det gör sig allra bäst som ett matbröd med exempelvis en god fisksoppa eller till en fräsch matsallad. Receptet ger 12-16 st, beroende på vilken storlek du vill göra.

Du behöver:
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1 dl olivolja
1,5 tsk salt
325 g (5 dl) durumvetemjöl
300 g (5 dl) vetemjöl special

Gör så här:
1 – Smula ner jästen i en stor bunke och låt den lösas upp av vattnet.
2 – Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop en deg med en träslev eller med handen. Du behöver inte arbeta degen mer än att den precis går ihop.
3 – Låt jäsa, övertäckt med plastfolie, i kylskåp i 6 timmar.
4 – Sätt ugnen på 230°C. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord, dela i önskat antal delar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
5 – Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *