Jordgubbs- och rabarberkaka

Grattis till alla fantastiska mammor idag! Oavsett om du är nybliven mamma, erfaren mamma, karriärsinriktad mamma, föräldraledig mamma, lekfull mamma, tröstande mamma (för att nämna ett fåtal mammakategorier) så är detta en dag för dig. Du är den bästa mamman du kan vara till ditt/dina barn och du förtjänas att hyllas lite extra – idag och alla andra dagar. Jag är själv både mamma och bonusmamma, och för mig är det det mest naturliga.

Min egen mamma har gett mig så mycket genom livet. Jag är enormt tacksam att hon alltid har funnits där och fortfarande finns där för mig i vått och torrt. Och nu är hon dessutom en fantastisk mormor till mina barn.

Vill du överraska din mamma idag, med extra god fika? Dagens recept är en underbart god jordgubbs- och rabarberkaka. Du bakar den i en stor ugnsform så den räcker till ca 20 personer. Servera med lättvispad grädde eller lite vaniljglass.

Du behöver:

Kakan:
50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
125 g riven mandelmassa

Topping:
150 g Jordgubbar
150 g Rabarber
2 msk Potatismjöl
3 msk strösocker
2 dl havregryn

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Klä en form (ca 20×30 cm) med bakplåtspapper.
2 – Topping: Ansa, skölj och skär jordgubbar och rabarber i småbitar. Rör ihop dem med potatismjöl och strösocker. Låt stå.
3 – Kakan: Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och strösocker. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Blanda ihop en klumpfri smet och häll i formen.
4 – Topping: Tillsätt havregryn till jordgubbs- och rabarberblandningen och rör ihop. Bre ut toppingen över kakan.
5 – Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. (Känn med sticka så att den är torr innan du tar ut den).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *