Rabarberkaka i portionsformat

Älskade rabarber! Barnens farfar har massor av härliga rabarber i sin trädgård och där får jag plocka hur mycket jag vill – vilken lycka! Det finns så mycket gott att göra med rabarber. Och jag vill bara testa nya recept hela tiden, just eftersom att rabarber är så fantastiskt. Idag får ni ta del av dessa små rabarberkakor i portionsformat. Det går också att göra som en stor kaka, men tänk på att du kan komma att behöva justera gräddningstiden.

Till 6 portioner behöver du:
2 ägg
2 dl råsocker (går också bra med strösocker)
2 dl vetemjöl
50 g mjukt smör
Ca 130 g rabarber
0,5-1 dl pärlsocker

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175˚C.
2 – Skölj, ansa och dela rabarbern i centimetertjocka bitar.
3 – Vispa ihop ägg och råsocker. Tillsätt vetemjöl och mjukt smör och rör ihop till en klumpfri smet. Fördela smeten i 6 st portionsformar.
4 – Tryck ner rabarberbitarna i smeten och toppa med pärlsocker.
5 – Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kör de sista 5 minuterna på varmluft så får kakan en härlig färg.

Servera som de är eller med lite vaniljsås eller glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *