Mynta- och limemarinerade jordgubbar

Kombinationen mynta, lime och jordgubbar är bara så himla god! Tänk då att de dessutom marineras tillsammans, ihop med lite socker. Mums, mums, mums! Efter ca 1 dygn kan du äta de marinerade jordgubbarna med exempelvis vaniljglass, lättvispad grädde, med mjölk eller bara njuta av dem som de är.

Du behöver:
250 g färska jordgubbar
Zest (skal) från 1 lime
Saft från 0,5 lime
6-7 färska myntablad
0,5 dl strösocker

Gör så här:
1 – Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
2 – Skölj och tvätta limen och riv det yttersta lagret av skalet, så kallat zest.
3 – Ha ner jordgubbarna, limezest + saft, myntabladen och strösockret i en glasburk med tätslutande lock.
4 – Ställ i kylskåp ca 1 dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *