Hemmagjord pizza med räkor och jordgubbar

Har du testat att göra egen pizzadeg än? Annars är det dags nu! Jag brukar göra mina pizzadegar med både durummjöl och vetemjöl, men denna gången hade jag bara vetemjöl hemma så då fick det bli det. Båda varianterna går fint, men om du föredrar en deg med durumvete i så kan du utgå ifrån Familjens bästa pizzadeg och sen följa detta recept när det gäller fyllningen.

Jag har valt att inte ange mängden på räkor och jordgubbar. Dessa läggs på pizzan precis innan servering och det är lite av en smaksak hur mycket räkor och jordgubbar du vill ha. Men snåla inte – det är en fantastisk god kombination!

Till 2 stora pizzor behöver du:

Deg:
10 g jäst
250 g (2,5 dl) kallt vatten
45 g (0,5 dl) olivolja
1 tsk salt
420 g (7 dl) vetemjöl special

Topping:
1 dl crème fraiche
50 g färskost
100 g riven ost (pizzaost eller naturell)
20 g färsk dill
1 citron
Flingsalt
Räkor
Jordgubbar 

Gör så här:
1 – Förberedelser deg: Tillsätt alla ingredienser i en bunke. Gärna bunken till din köksassistent (om du har en sådan). Arbeta ihop en deg i köksassistent/bakmaskin, på låg hastighet i 10-12 minuter. Degen kommer att vara kladdig när den är klar, men tillsätt inte mer mjöl utan låt den vara lite kladdig.
2 – Täck bunken med plastfolie, precis på ytan av degen, och låt jäsa i kylskåp i 28-32 timmar. (Det går bra att jäsa under en mindre tid också, men smaken utvecklas bättre om degen får tid på sig att jäsa).

3 – Tina och skala räkorna. Ställ in i kylskåp så länge. 

4 – Baka ut pizzan: Sätt ugnen på 275°C över- och undervärme. Låt den bli riktigt varm.
5 – Stjälp upp den kalla degen på väl mjölat bakbord. Dela upp degen i 2 delar. Arbeta in mer mjöl om degen fortfarande är kladdig.
6 – Arbeta ut varje del till en tunn pizzabotten. Jag tycker att pizzadeg är lättast att trycka/arbeta ut med handloven, istället för kavel. Ett tips är också att hålla upp degen och liksom låta den “hänga till sig”. En pizzadeg som blandas ihop på rätt sätt är väldigt elastisk och tålig.
7 – Topping: Blanda crème fraiche och färskost och bre ut på varje botten. Strö ut ett lager riven ost. Toppa med färsk dill och bitar av citron, som du först har tvättat och delat. Slutligen, strö över lite flingsalt.
8 – Dra över pizzorna på ett bakplåtspapper (du får grädda en pizza i taget) och lägg sedan på en upp- och nervänd ugnsplåt. Ställ nu in ugnen på grillfunktionen och placera plåten med pizzan högst upp i ugnen. Grädda i 5-7 minuter.
9 – Garnering: Låt pizzan svalna något och garnera sedan med räkor och färska jordgubbar. Servera eventuellt med lite kall aioli. 

 

3 kommentarer på “Hemmagjord pizza med räkor och jordgubbar”

  1. Drug ineffective Gait disturbance Hypertension Irritability Malaise Migraine Confusional state Injection site bruising Injection site erythema Petit mal epilepsy stromectol prospect Similar findings were noted in the identically designed second trial with one major exception anastrozole use was associated with a significantly longer time to disease progression 11

  2. Bieri, Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, Washington, DC, Thomas DiLenge, Biotechnology Industry Organization, Washington, DC, for Amici Curiae the Pharmaceutical Research and Manufacturers of America and the Biotechnology Industry Organization stromectol walmart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *