Krämig rabarberglass

Krämig rabarberglass

Kan inte få nog av rabarber. Älskar verkligen rabarber. Ungefär lika mycket som jag älskar jordgubbar. Idag får ni ta del av mitt recept på krämig rabarberglass – utan glassmaskin.

För 2 liter behöver du:
400 g rabarber
1,5 dl strösocker
1 msk vatten
1 msk maizena + lite vatten
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk

Gör så här:
1 – Skölj, ansa och dela rabarbern i småbitar. Häll ner i en kastrull tillsammans med strösocker och vatten (det räcker med 1 msk vatten eftersom rabarbern innehåller mycket vätska i sig själv). Låt koka upp och småputtra tills rabarbern är mjuk.
2 – Rör ut maizena med lite vatten och rör sedan ner i kastrullen. Låt koka ett par minuter tills krämen blir tjockare. Ta bort från plattan och häll över i en kall skål för att sedan svalna helt.
3 – Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk med elvisp till ett fast fluff. Rör försiktigt i den kalla rabarberkrämen tills allt blandas väl. Häll över i en frystålig burk med lock, ställ in i frysen och låt stå i cirka 8 timmar.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.