Krämig rabarberglass

Kan inte få nog av rabarber. Älskar verkligen rabarber. Ungefär lika mycket som jag älskar jordgubbar. Idag får ni ta del av mitt recept på krämig rabarberglass – utan glassmaskin.

För 2 liter behöver du:
400 g rabarber
1,5 dl strösocker
1 msk vatten
1 msk maizena + lite vatten
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk

Gör så här:
1 – Skölj, ansa och dela rabarbern i småbitar. Häll ner i en kastrull tillsammans med strösocker och vatten (det räcker med 1 msk vatten eftersom rabarbern innehåller mycket vätska i sig själv). Låt koka upp och småputtra tills rabarbern är mjuk.
2 – Rör ut maizena med lite vatten och rör sedan ner i kastrullen. Låt koka ett par minuter tills krämen blir tjockare. Ta bort från plattan och häll över i en kall skål för att sedan svalna helt.
3 – Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk med elvisp till ett fast fluff. Rör försiktigt i den kalla rabarberkrämen tills allt blandas väl. Häll över i en frystålig burk med lock, ställ in i frysen och låt stå i cirka 8 timmar.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *