Rabarberpaj är nog ändå något av det godaste som finns. Och det är verkligen superenkelt att göra. Denna påminner om en smulpaj, fast jag har lagt själva smulet underst och sedan dekorerat med rabarber. Det blir så vackert med rabarberns röda färg så den vill jag ska synas mycket. För att göra det ännu enklare så blandar du ihop smulet direkt i pajformen och slipper extra disk. Hur bra!? ♥
Ingredienser:
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
2 dl strösocker
100 g kallt smör
200 g rabarber
Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 200 °C. Ta fram en pajform.
2 – Tillsätt havregryn, vetemjöl, kardemumma och strösocker direkt i formen och blanda runt. Hyvla smöret med en osthyvel och placera ut över smulblandningen.
3 – Skölj och ansa rabarbern. Dela upp i mindre bitar och dekorera i ett fint mönster.
4 – Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.