Rabarber- och jordgubbsscones

Vad sägs om scones, med en kombination av smakerna jordgubbar och rabarber? Dessa två passar alltid lika bra ihop och så även i scones. Degen blir kladdig och jag tyckte det var enklast att skopa upp degen med hjälp av en kakskopa, med lite mjöl på. Jag klickade sedan ut 12 st i en muffinsplåt. Då håller de formen perfekt och blir alldeles lagom i storleken. Eftersom de flesta muffinsplåtar är gjorda med en non-stickbeläggning (och sconesdegen innehåller smör) så lossnar de lätt efter gräddning, utan att du behöver smörja formarna. Har du ingen muffinsplåt kan du klicka ut degen direkt på en bakplåtsklädd plåt eller i stabila muffinsformar.

Ingredienser:
100 g rabarber
100 g jordgubbar
1,5 msk potatismjöl
0,5 dl råsocker
100 g rumstempererat smör
480 g (8 dl) ekologiskt vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk flingsalt
1 msk flytande honung
1 msk chiafrön
3 dl mjölk
0,5 dl vätska från rabarber och jordgubbar

Gör så här:
1 – Skölj, ansa och skär rabarber och jordgubbar i småbitar. Vänd runt dem i potatismjöl och råsocker. Låt stå i ca 30 minuter.
2 – Sätt ugnen på 250°C.
3 – Sila bort vätskan från rabarber- och jordgubbsblandningen och ställ åt sidan så länge.
4 – Blanda ihop rabarber- och jordgubbsblandningen med resterande ingredienser – sist tillsätter du vätskan som du sparat från bären. Rör ihop en kladdig smet.
5 – Klicka ut 12 st scones på en bakplåtsklädd plåt eller i en muffinsplåt.
6 – Grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter.