Rabarberkaka med vit choklad och kokos (glutenfri)

Underbar saftig och jättegod rabarberkaka. Börjar ni få nog av rabarberrecept? Det får inte jag 😉
Denna kaka är glutenfri och består av potatismjöl och marsanpulver istället för mjöl med gluten. Rabarber innehåller mycket vätska så därför är det bra att först vända runt dem i lite potatismjöl (som binder vätskan) för att det inte ska bli för mycket vätska i kakan. Smaken av vit choklad och kokos framträder också tydligt i denna underbara kaka. En riktig favorit som dessutom går alldeles lysande att göra i förväg och lägga i frysen.

Du behöver:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
0,5 dl marsanpulver
2 tsk bakpulver
100 g vita chokladknappar
1 dl riven kokos
200 g färska rabarber + 1 msk potatismjöl att vända dem i

Smör och kokos till formen

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 180°C.
2 – Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, gärna i 8-10 minuter. Vänd ner resterande ingredienser (utom rabarbern) i smeten och rör tills allt har blandats. Rör försiktigt så att fluffet, som du har vispat upp, består.
3 – Smörj och bröa en sockerkaksform med smör och riven kokos. Häll smeten i formen.
4 – Skölj, ansa och dela rabarbern i centimeterstora bitar. Vänd ihop dem med lite potatismjöl (för att absorbera en del av vätskan). Strö ut dem över smeten och tryck till försiktigt med en sked så rabarbern “försvinner” ner i smeten.
5 – Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

Servera gärna med en lättvispad råkräm, som består av 2,5 dl vispgrädde, 0,5 dl råsocker och 1,5 tsk vaniljsocker.