Fantastisk iskaffe

Är du också en kaffedrickare, precis som jag? Den bästa koppen är den första på morgonen, direkt efter frukosten. Helst ska barnen leka själva då så man får dricka sitt kaffe i lugn och ro, men det där är oftast önsketänkande. Kaffet är i alla fall gott oavsett. Nu på sommaren kan jag däremot ibland ha svårt för att dricka varmt när det är riktigt varma dagar. Då brukar jag göra iskaffe! Eller snarare islatte, eftersom det är hälften kaffe och hälften mjölk.

Jag kommer inte att ange exakta mått i detta recept eftersom det kan vara olika hur man vill ha sitt kaffe. Jag skriver hur jag gör och sen får du testa dig fram tills iskaffet blir så som du önskar.

Du behöver:
Kaffe
Mjölk/Sojadryck med vaniljsmak/Havredryck
Isbitar
Sockerbitar/Strösocker

Gör så här:
1 – När du brygger/kokar ditt kaffe på morgonen så gör du lite extra, som du sedan kan använda till iskaffe. Svårt att säga exakt hur mycket du ska göra extra, men tänk att de glas du sedan vill använda ska bestå av hälften kaffe.
2 – I det kaffe som du ska använda till iskaffet blandar du i några sockerbitar eller några skedar strösocker. Blanda i sockret medan kaffet är varmt så smälter sockerkristallerna. Låt sedan kaffet svalna och ställ in i kylskåp.
3 – Servering: Ta fram önskat antal glas. Lägg i 4-5 isbitar i varje glas. Fyll upp glasen med hälften kaffe och hälften mjölk. Servera direkt!

6 kommentarer på “Fantastisk iskaffe”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *