Rabarberkräm

Ja, som ni märker på alla rabarberrecept, så älskar jag att baka med rabarber. Det tar liksom aldrig slut med idéerna. För både mig och min sambo Henrik så är rabarberkräm ett minne från barndomen. Då var det vanligt att man fick kräm till efterrätt. Varför är det inte så längre? Rabarberkräm eller krusbärskräm på det som finns i trädgården är ju en lysande och jättegod idé. Jag har nu tagit fram ett recept på rabarberkräm. När Henrik fick smaka så sa han att det smakar precis som i barndomen – bästa betyget tycker jag!

Du behöver:
500 g rabarber
1 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl vatten
1 dl florsocker

Gör så här:
1 – Skölj, ansa och skär ner rabarbern i småbitar.
2 – Häll i rabarber, råsocker, vaniljsocker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Rör runt och låt sjuda upp tills det börjar småkoka. Låt småkoka tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter.
3 – Ta från plattan och rör i florsocker. Låt svalna lite och ät gärna ihop med lite kall mjölk. Mums!

2 svar på “Rabarberkräm”

Kommentarer är stängda.