Sockerfri banan- och chokladkaka

Enkel och god sockerfri kaka, bakad på havremjöl och potatismjöl. Du bakar den i en ugnsform och skär sedan i bitar. Passar perfekt såväl till fika som till ett energigivande mellanmål. Varför inte ta med till picknick?

Du behöver:
100 g rumsvarmt smör (*byt ut till laktosfritt smör)
2 ägg
3 mosade övermogna bananer
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
1 dl potatismjöl
2 dl havremjöl (*köp glutenfria havregryn och mixa själv till ett havremjöl)
1 msk bakpulver

Lite riven kokos på toppen

(*Se ovan på tips om du vill göra dessa både sockerfria, laktosfria och glutenfria)

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnsform (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper.
2 – Vispa ihop smör och ägg. Mosa bananerna och vispa i dem och kaffet.
3 – Sikta ner de torra ingredienserna för att undvika klumpar i smeten.
4 – Häll ner smeten i formen, toppa med riven kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5 – Låt svalna och skär i bitar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *