Nattjästa durumfrallor

Och nu är jag tillbaka igen!! Även fast jag egentligen aldrig har varit borta från bakningen. Jag har fortsatt baka i stort sett varje dag, men jag har inte publicerat något här på hemsidan eller på Instagram under ett par veckor. Däremot har jag samlat på mig massa nya recept och material som ni kommer att få ta del av. Jag har också jobbat mycket med min bakbok och är i slutskedet med den, så spännande! Tack för alla positiva och förväntansfulla kommentarer jag får på den. Och då har ni inte ens sett något av vad som kommer än!

Här får ni ett härligt recept på nattjäst bröd. Sätt degen ikväll och sen kan du baka ut ljuvliga durumfrallor imorgon bitti. Dessa jäser i rumstemperatur hela natten, innehåller endast lite jäst, och tar ingen plats i kylen. Supergoda är de också!

Till 16 st frallor behöver du: 
5 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
390 g (6 dl) durumvetemjöl
360 g (6 dl) ekologiskt vetemjöl 

Gör så här:
1 – Kväll: Lös upp jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser, sist mjölet, och knåda ihop en deg. Du behöver bara knåda tills allt mjöl är inknådat. Täck bunken med en ren kökshandduk och låt stå framme i rumstemperatur i ca 10 timmar.
2 – Morgon: Sätt ugnen på 250°C.
3 – Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Platta till med handen till en rektangel (knåda inte degen). Ta fram en degskrapa (eller liknande), doppa i mjöl och dela degen i 16 stycken lika stora delar. Lägg på bakplåtsklädda plåtar.
4 – Pensla med vatten och strö över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

4 kommentarer på “Nattjästa durumfrallor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *