Banan- och blåbärsmilkshake

Många tänker nog onyttigt och mycket socker när de tänker på milkshake. Så är det säkert också om du beställer en milkshake på restaurang. Men inte om du gör enligt mitt recept! Här är det endast banan och blåbär som står för sötman. Gott och nyttigt!

När jag gör denna brukar jag använda mig av köpta frusna blåbär och frysa in banan själv. Det gör du enkelt genom att skiva bananen tunt, placera ut på en tallrik, täcka med plastfolie och sedan in i frysen. Efter ett par timmar kan du använda den frusna bananen i milkshaken.

Till 6 portioner behöver du:
500 g (ca 4 st) frusna bananer
100 g frusna blåbär
1 liter mjölk

Gör så här:
1 – Mixa alla ingredienser i en hushållsmixer/stavmixer till en len, fluffig shake.
2 – Häll upp i glas och servera direkt!

4 kommentarer på “Banan- och blåbärsmilkshake”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *