Glutenfri bärpaj på jordgubbar och björnbär

Den bästa tiden för frukt- och bärpaj är väl ändå nu?! En ljummen paj med härlig vaniljsås eller kall vaniljglass till. Dessutom är det väldigt enkelt att göra din paj helt glutenfri, om du föredrar det. Testa mitt recept här nedan!

Du behöver:

Bär:
250 g frusna och tinade bär (jag använde jordgubbar och björnbär 50/50)
(du kan också använda färska bär om du har tillgång till det)

Smulpaj:
100 g mjukt smör
3 dl havregryn
1,5 dl rörsocker
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl marsanpulver 

Gör så här:
1 –
Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en pajform, ca 23 cm ø.
2 – Skär ner bären i mindre bitar och bre ut dem i formen.
3 – Nyp ihop ingredienserna till smulet och strö ut det över bären.
4 – Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *