Sockerfria äppelplättar

Hej på er och hej ny vecka! Jag får så många frågor nu på när boken kommer. Superkul att ni är lika taggade som jag. Boken är helt klar och det som återstår är att lösa det med det bästa tänkbara trycket för boken. Det är där det har fastnat lite just nu. Men, i denna vecka kommer ni att kunna förbeställa boken. Kanske imorgon, eller onsdag. Håll utkik!

Nu till dagens recept. Sockerfria äppelplättar! Mättande, nyttigt och gott mellanmål. Jag använde äpple från vår trädgård, men de var aningen sura. Eftersom plättarna inte innehåller något tillsatt socker så är det en fördel om äpplena är lite söta i sig. Så välj gärna en sådan sort.

Till 8 st äppelplättar behöver du:
200 g rivet äpple med skal (3 små/2 stora)
3 ägg
3 dl havregryn
2 msk majsstärkelse

Gör så här:
1 – Skölj äpplena och riv dem. Rör ihop med ägg, havregryn och majsstärkelse.
2 – Ta fram en stekpanna, lite smör att steka i och klicka ut lite äppelplättsmet. (Jag tog ca 1 dl smet i taget och fick då ut 8 st). Stek på medelvärme i 45 sekunder – 1 minut per sida.

Ringla eventuellt lite honung över vid servering eller ät dem ihop med lite kvarg eller naturell yoghurt.