Nattjästa rågsiktsbullar 

Hoppas du har en fin helg. Hos oss regnar det efter en hel vecka med sol och sommarvärme. Bra dag för att passa på att baka lite. Själv ska jag testa ett nytt recept på godis samt eventuellt en mjuk kaka med trädgårdens äpple. Får passa på att ta tillvara på det som finns för säsongen. Jag tänkte också bjuda er på ett frukostbröd som du kan förbereda ikväll och sedan baka ut imorgon bitti. Extra goda frallor till söndagsfrukosten.

Till 16 stycken behöver du:
5 g jäst
4 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 tsk salt
575 g (10,5 dl) rågsikt

Pumpakärnor 

Gör så här:
1 – Kväll: Lös upp jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser, sist mjölet, och knåda ihop en deg. Du behöver bara knåda tills allt mjöl är inknådat. Täck bunken med en ren kökshandduk och låt stå framme i rumstemperatur i ca 10 timmar.
2 – Morgon: Sätt ugnen på 225°C.
3 – Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Platta till med handen till en rektangel (knåda inte degen). Ta fram en degskrapa (eller liknande), doppa i mjöl och dela degen i 16 stycken lika stora delar. Forma dem till runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
4 – Pensla med vatten och toppa med pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.