Mintkladdis med kolagrädde

Har du testat att baka en glutenfri kladdkaka? Om inte, så har jag ett perfekt recept på det här. Fördelen med en glutenfri kladdkaka är att den blir alldeles extra kladdig, eftersom den inte innehåller något vetemjöl som binder ihop smeten. Dessutom med lite pepparmintsolja i smeten så blir smaken helt ljuvlig.

Du behöver:
Kaka:
50 g flytande smör
2 dl strösocker
2 ägg
0,5 dl kakao
1 dl potatismjöl
2 tsk pepparmintsolja

Kolagrädde:
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk Dulce de leche (eller kolasås)

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 180°C. Klä en springform, ca 18-22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
2 – Rör ihop alla ingredienser till kakan till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Kakan ska vara fast på kanterna och dallra i mitten.
3 – Låt kakan svalna helt och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
4 – Vispa upp grädden till ett fast fluff. Rör försiktigt i Dulce de leche. Dekorera kakan med kolagrädden och eventuellt något bär/frukt (jag hade physalis).