Hemmagjort godis med kalaspuffar

Är det någon mer än jag som är uppvuxen på kalaspuffar? En lördagsmorgon hemma hos oss när jag var barn bestod av rostade mackor med smör, ost och marmelad ihop med kalaspuffar och mjölk. Verkligen hela kostcirkeln 😏. Det var nog tur att det bara var på helgerna. Jag köpte hem kalaspuffar för ett tag sedan och testade att äta det till frukost, ihop med mjölk. Men nu i vuxen ålder tycker jag att det är lite för sött som frukost. Då började jag fundera på vad man annars kan använda de söta små puffarna till. Jo, hemmagjort godis såklart! Dessa är ens riktig sötbomb med en kombination av choklad, marshmallows, jordnötssmör och kalaspuffar.

Du behöver:
200 g mjölkchoklad
40 g (2-3 msk) jordnötssmör
25 g (ca 4 normalstora) marshmallows
1 dl kalaspuffar
40 g mörk choklad

Gör så här:
1 – Smält mjölkchokladen över vattenbad. Smält sedan ner jordnötssmör och marshmallows i chokladsmeten. Smeten kommer nu att stelna något. Häll över på ett bakplåtspapper och forma till smeten med en sked till ca 15 x 15 cm eller 10 x 20 cm.
2 – Strö ut kalaspuffar och tryck till så att de fastnar.
3 – Smält den mörka chokladen och ringla sedan den över kalaspuffarna med hjälp av en gaffel.
4 – Ställ in i kylskåp och låt stelna. Skär sedan i rutor.

3 kommentarer på “Hemmagjort godis med kalaspuffar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *