Kladdkaka med extra crunch och spindelnät

En vecka kvar till Halloween. Jag har säkert sagt det förut, men jag är inte speciellt förtjust i Halloween. Helt ärligt tycker jag att det är lite läskigt och jag gillar inte läskigt. Alla fyra barnen härhemma är däremot taggade och pratar om hur mycket godis de ska äta och hur mycket vi ska pynta med pumpor och diverse läskiga föremål. Hjälp!! – tänker jag. Jag kanske tar med min dator, kamera, ugn och elvisp och checkar in på hotell och bara bakar istället. Och dekorerar hela rummet i glada färger och blommor och hjärtan 😏.

Trots min avsaknad av entusiasm inför denna högtid så har jag ändå bakat lite inom temat. I dag får ni recept på en helt galet god kladdkaka med extra crunch och dekoration i form av ätbart spindelnät. Läskigare än så här blir det inte.

Du behöver:
Kaka:
150 g flytande smör (ej smält)
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g daim

Spindelnät/topping:
1,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Lite florsocker

Gör så här:
1 – Kaka: Sätt ugnen på 175°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (ca 26 cm i diameter).
2 – Finhacka daimen och ställ åt sidan.
3 – Vispa lätt ihop smör, strösocker och ägg med en ballongvisp. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och rör ihop en slät smet. Häll smeten i formen och strö över den hackade daimen. Tryck till den lätt med baksidan på en sked så att ytan blir jämn (då är det lättare att dekorera sen).
4 – Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och fortsatt kladdig/lös i mitten. Låt kakan svalna och ställ in i kylskåp i ett par timmar.
5 – Spindelnät: Vispa upp grädde och vaniljsocker till ett fast fluff. Häll över i en spritspåse utan tyll. Klipp ett litet hål längst ner. Spritsa nu ut cirklar från mitten på kakan och hela vägen ut till kanterna. Spritsa sedan raka linjer från mitten och utåt genom cirklarna för att skapa ett nät. Får du grädde över i spritsen så serverar du bara det vid sidan om.

3 kommentarer på “Kladdkaka med extra crunch och spindelnät”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *