Dulce de leche-cheesecake

Åh det var längesen jag bakade en cheesecake. Har nog glömt bort lite att det finns, mitt ibland alla bröd, bullar och småkakor. Men nu så! Cheesecake är ju så gott och så enkelt att göra. Denna variant har jag smaksatt med Dulce de leche. Sen har jag också jobbat med att varva de 3 olika lagren som cheesecake består av. Det blir både smakmässigt bra och fint för ögat!

Du behöver:
3 äggvitor
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
3 äggulor
150 g färskost
0,5 burk Dulce de leche
8 st Digestivekex

Gör så här:
1 – Vispa upp äggvitor, vispgrädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp. Låt stå.
2 – I en annan bunke vispar du ihop äggulor, färskost och Dulce de leche med en ballongvisp. Låt stå.
3 – Mixa Digestivekexen. Låt stå.
4 – Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (jag använde en mindre modell för att få en högre cheesecake). Jobba sedan med olika lager genom att varva mixade Digestivekex, gräddfluff och Dulce de leche-krämen. Börja med Digestivekexen och varva sedan som du vill.
5 – Ställ in formen i frysen över natten så att cheesecaken stelnar.  

1 kommentar på “Dulce de leche-cheesecake”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *