Mjuk citron- och vallmokaka 

Jag tillhör verkligen de som älskar citron i bakverk. Det är nog min absoluta favoritsmak på exempelvis bakelser, tårtor, kakor m m. Här har ni en mjuk och riktigt saftig och underbart god kaka med just citron. Dessutom toppad med härliga vallmofrön!

Du behöver:
Kaka:
1 dl flytande smör
1 dl strösocker
2 ägg
Zest från 1 citron
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk 

Frosting:
2,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft
2 tsk blåa vallmofrön 

Gör så här:
1 – Kaka: Sätt ugnen på 180°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 26 cm i diameter.
2 – Vispa ihop smör, strösocker och ägg för hand i en bunke.
3 – Tillsätt resterande ingredienser, sist mjölken, och rör ihop en slät smet.
4 – Häll smeten i formen i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
5 – Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp till ett fast fluff. Dekorera sedan kakan med frostingen och toppa eventuellt med lite mer vallmofrön. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.