Pizzasticks

Måndag igen och redan 6 december. Sedan jag fick barn och bonusbarn så har julen fått en annan innebörd. Vår 5-åriga son sa igår att han älskar julen! Detta var efter att vi hade klätt granen och lyssnat på julmusik. Mycket av det jag bakar nu är inspirerat av julen. Det finns dock lite utrymme för annat också, som t ex dessa pizzasticks! Med en deg som jäser i 1 dygn kan du sedan baka av fantastiska goda och knapriga pizzasticks med bara lite flingsalt på. 

Du behöver:
Deg:
3 g jäst
4 dl kallt vatten
90 g (1 dl) olivolja
1,5 tsk salt
390 g (6 dl) durumvetemjöl
360 g (6 dl) vetemjöl special

Pensling:
1 ägg
Flingsalt

Gör så här:
1 – Förberedelser deg:
Tillsätt alla ingredienser i en bunke. Gärna bunken till din köksassistent (om du har en sådan). Arbeta ihop en deg i köksassistent/bakmaskin, på låg hastighet i 10-12 minuter. Degen kommer att vara kladdig när den är klar, men tillsätt inte mer mjöl utan låt den vara kladdig.
2 – Täck bunken med plastfolie, precis på ytan av degen, och låt jäsa i rumstemperatur i 24 timmar.
3 – Dagen för avbokning: Sätt ugnen på 275°C över- och undervärme. Låt den bli riktigt varm.
4 – Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla till degen lätt (den behöver inte bli speciellt tunn). Skär degen i remsor, ca 2 cm tjocka, och tvinna dem till “snurrade pinnar”.
5 – Lägg degpinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ett uppvispat ägg och strö över flingsalt. Ställ nu in ugnen på grillfunktionen och grädda pizzasticksen högst upp i ugnen i 5-7 minuter.