Chokladbollar med pepparkakskross

Fjärde advent idag! Hemma hos oss har vi fyra barn som verkligen räknar ner dagarna (ja nästan timmarna) till julafton. Framför allt vår 5-åriga son som har frågat efter julafton i 6 månader. Och nu äntligen är det snart dags. Nu har de små barnen jullov och det finns mycket mysigt man kan göra för att få tiden att gå lite fortare de sista dagarna. Exempelvis baka dessa goda chokladbollar, som är rullade i pepparkakskross. Chokladbollarna innehåller få ingredienser och blir en perfekt matchning med pepparkakorna.

Till ca 24 st chokladbollar behöver du:
75 g mjölkchoklad
100 g rumstempererat smör
4 dl havregryn
1 dl råsocker
Ev lite vatten
50 g krossade pepparkakor 

Gör så här:
1 – Smält chokladen och låt svalna något.
2 – Rör ihop alla ingredienser (utom pepparkakorna) till en smet och ställ in i kylskåp i ca 30 minuter.
3 – Lägg pepparkakor i en fryspåse och krossa dem med exempelvis en brödkavel.
4 – Ta ut chokladbollssmeten och forma den till ca 24 stycken bollar. Rulla dem i pepparkakskrosset och förvara sedan i kylskåp.

4 kommentarer på “Chokladbollar med pepparkakskross”

  1. Two factors are essential for binding to rtER i hydroxyl or carbonyl groups near C3 and C17 of the steroids hydrophilic regions that can form hydrogen bonds with His 489, Arg 359, and Glu 318, ii a hydrophobic steroid nucleus that interacts with a hydrophobic region of the rtER LBD through van der Waals forces buy tamoxifen online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *