Blåbärsdessert

God fortsättning kära ni! Hoppas ni har haft en mysig jul och haft möjlighet till lite återhämtning efter all julstress (om ni har haft en sådan 😉). Vi hade planer på att träffa närmaste släkten, men tyvärr blev vi förkylda hela familjen och fick fira julafton själva. Men det var en himla mysig dag ändå. Barnen var så glada och Tomten kom förbi. Vår lilla pojke fick en hel del Lego och det resulterade i att han satt och byggde Lego i över 8 timmar. Han ville aldrig sluta. Härligt ändå!

Ny vecka och dags för lite inspiration till nyårsdesserter. Personligen tycker jag att desserter är lite svårt och inget som jag gör speciellt ofta. Men jag är väldigt nöjd med de desserter jag har tagit fram till er nu inför nyårsafton. Första förslaget kommer idag och sen dyker det upp två till under veckan. Idag blir det en len och krämig blåbärsdessert, som bygger på en blåbärskräm med härlig topping. Hoppas ni gillar den!

Till 6 st portioner behöver du:

Blåbärskräm:
250 g frysta blåbär
1 dl råsocker
0,75 dl vatten
2 msk potatismjöl

Topping:
Vaniljglass*
Minimarshmallows
Färska blåbär
Digestivekex
Myntablad 

Gör så här:
1 – Blåbärskräm: Tina blåbären och mixa dem med en stavmixer. Rör ihop blåbärsmixen med råsocker, vatten och potatismjöl i en kastrull. Låt sjuda upp under omrörning tills krämen tjocknar. Ta från plattan och häll över krämen i en ny kall skål. Ställ kallt tills krämen svalnat helt och tjocknat till ytterligare.
2 – Montering: Ta fram 6 stycken skålar. Klicka ut lite blåbärskräm i botten på varje skål. Skopa upp en kula vaniljglass* i varje, strö över lite krossade Digestivekex, färska blåbär och minimarshmallows.
3 – Toppa med ett färskt myntablad och servera direkt!

*Om du vill göra egen vaniljglass så finns ett jättebra recept på det i min nya bok; Vallmofrön, havrefält och jordgubbar.