Hemmagjord mintglass med chokladbräck och päron

Någon mer än jag som åt mycket päronhalvor med AfterEight som barn? Det var ju en stor hit i slutet av 80-talet, början av 90-talet (om jag inte minns fel). Hursomhelst så är det en väldigt god kombination. Jag har funderat ett tag på hur man kan göra en liknande dessert, med samma grundsmaker, fast i ny modern tappning. Och här har ni resultatet! Jag gjorde en egen glass (utan glassmaskin) till denna dessert som är smaksatt med pepparmintsarom. Hittar du en färdig glass med mintsmak så går det lika bra.

Till 6 st portioner behöver du:

Mintglass:
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
2 äggulor
1 tsk pepparmintsarom
Ev lite grön hushållsfärg

Chokladbräck:
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
Lite flingsalt

Övrigt:
6 st inlagda päronhalvor

Gör så här:
Att förbereda dagen innan:
1 – Mintglass: Vispa ihop alla ingredienserna till ett fast fluff. Häll över i en frystålig burk med lock. Låt stå i frysen över natten.

Dagen som det ska ätas:
2 – Chokladbräck: Sätt ugnen på 50°C. Dela upp chokladen i mindre bitar (gärna så raka kanter som möjligt, dela med en kniv) och lägg mörk och vit choklad lite blandat intill varandra på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Vit choklad smälter fortare än mörk choklad så ha lite koll på ugnen. Ta ut plåten och swirla ett fint mönster med en kniv eller gaffel. Strö ut lite flingsalt och låt stelna. Bryt sedan i mindre bitar.
3 – Montering: Ta fram glassen och skopa upp ett par kulor per portion. Skär päronhalvorna i mindre bitar och placera ut på tallriken. Dekorera slutligen med chokladbräck.

3 kommentarer på “Hemmagjord mintglass med chokladbräck och päron”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *