Pollysnittar

Fredag och snart helg. För oss har det varit en speciell vecka med karantän och hemma hela familjen. Det blir påfrestande, svårt att få saker gjorda men ändå mysigt att få vara med sin familj. Jag försöker alltid vända saker till något positivt (om det går) och i detta fallet får det bli att vi fått bonustid med varandra, som vi annars inte hade fått. Sen håller vi tummarna att sjukdomsläget snart blir bättre.

Det blir inte lika mycket bakat här hemma denna vecka så idag får ni ta del av ett recept som jag tog fram i somras. I grunden är det kaksnittar där jag har tryckt i lite Polly med smak av Ahlgrens bilar. Det går att variera kaksnittar i oändlighet och här har ni en smarrig variant.

För ca 30 st behöver du:
200 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
1 dl brun farin strö
2 msk vit sirap
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Ca 100 g Polly med smak av Ahlgrens bilar

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Rör ihop smör, strösocker och farinsocker. Tillsätt de torra ingredienser och arbeta ihop en deg med handen.
3 – När degen har gått ihop så delar du den i 2 delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg dem, med lite mellanrum, på en bakplåtsklädd plåt. Placera ut Polly över längden och tryck till dem med handen.
4 – Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
5 – Använd en mjuk kniv (smörkniv) och skär dem på tvären till kakor/snittar strax efter att de kommit ut från ugnen och fortfarande är varma.
6 – Låt dem sedan svalna helt innan du flyttar dem från plåtarna.

1 svar på “Pollysnittar”

Kommentarer är stängda.