Snabba scones på matyoghurt och honung

Lördag morgon och vad passar då bättre än ett gäng nybakade scones!? Och om du inte skulle hinna baka till frukost så är väl en sconeslunch något alldeles lysande. När jag växte upp så åt vi alltid frallor/småbröd/scones till lunch på lördagarna. För mina föräldrar är det fortfarande lite heligt och drygt sådär en 30 år senare så äts det fortfarande frallor/småbröd/scones till lunch på lördagarna. Vore ju dumt att bryta ett vinnande koncept.

Till 12 st scones behöver du:
450 g (5 dl) matyoghurt
1 msk bakpulver
2 msk flytande honung
1 tsk salt
23 g (0,25 dl) olivolja
450 g (7,5 dl) vetemjöl special

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 250°C.
2 – Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop degen med handen. Forma 12 st sconesbullar och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
3 – Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.