Semmelkladdis

Här är ett nytt sätt att servera semla på; i form av en kladdkaka. Så gott och så enkelt att göra. Om du är sugen på smaken av semla, men inte har tiden till att baka klassiska semlor så är detta det perfekta knepet. Det tar inte längre tid än en vanlig kladdkaka och den blir alldeles underbar.

(Tips: När du ska klä en springform, eller annan form, med bakplåtspapper så är det mycket lättare om du först knycklar ihop pappret och sedan vecklar ut det igen. Då är pappret mycket mer formbart och du kan lätt få det att stanna kvar i formen. Jag föredrar att klä formar med bakplåtspapper på detta viset istället för att smöra och bröa.)

Du behöver:
100 g vit choklad
100 g smör
100 g mandelmassa
0,5 dl råsocker
2 ägg
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
2 dl vetemjöl

Topping:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Lite riven vit choklad

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C.
2 – Klä en springform med bakplåtspapper.
3 – Hacka chokladen, riv mandelmassan och blanda ner ihop med smör och råsocker i en kastrull. Värm och rör runt till allt är smält.
4 – Ta från plattan och tillsätt ägg, salt, kardemumma och mjöl.
5 – Rör ihop till en klumpfri smet och häll i springformen. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
6 – Låt svalna helt och toppa sedan med vispgrädde, som du vispar upp med vaniljsocker, och lite riven vit choklad.