Fluffigt matbröd – med basilika och mozzarella

Dags för bröd igen va? Ja såklart! Och enkelt ska det vara, inget knådande och goda smaker av basilika och mozzarella. Detta passar perfekt om du vill ha ett smakrikt bröd till soppan eller buffén.

Du behöver:

Deg:
20 g jäst
4 dl kallt vatten
0,5 dl valfri matolja
1,5 tsk salt
2 msk flytande honung
1 dl finhackad färsk basilika
125 g riven mozzarella
260 g (4 dl) durumvetemjöl
360 g (6 dl) vetemjöl special

Garnering:
Flingsalt

Gör så här:
1 –
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör om tills jästen löses upp. Häll i resterande ingredienser och rör runt den lösa degen med en träslev. Du behöver inte knåda.
2 – Smörj en ugnsform, ca 25 x 35 cm, med valfri olja. Stjälp ut den kladdiga degen i formen och platta till den så den täcker nästan hela formen. Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timme.
3 – Vik degen på mitten och vänd den upp och ner, plasta in och låt jäsa i ytterligare 1 timme i rumstemperatur.
4 – Sätt ugnen på 225°C.
5 – Strö över lite mjöl och flingsalt och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. 

3 kommentarer på “Fluffigt matbröd – med basilika och mozzarella”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *