Nonstopcookies

Att baka cookies med chokladbitar i är alltid en succé. Dessa är fyllda med Nonstops i olika färger och blev väldigt populära här hemma hos barnen (och hos deras pappa 😉). En sats på 24 kakor försvann nästan direkt, så nästa gång ska jag göra dubbel sats direkt för att kunna frysa in några också. Småkakor går oftast bra att frysa in och de blir precis lika goda när du tinar upp dem igen. 

Till 24 st kakor behöver du:
100 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
0,75 tsk bikarbonat (blandas med 2 tsk vatten, innan du tillsätter det i smeten)
150 g Nonstop

Gör så här:
1 – Se till att smöret är rumstempererat och mjukt.
2 – Blanda ihop alla ingredienser. Arbeta med handen tills degen precis går ihop. Forma en rulle, plasta in och lägg i kylskåp minst 1 timme.
3 – Sätt ugnen på 180°C.
4 – Skär rullen i 24 bitar och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
5 – De ska fortfarande vara mjuka när du tar ut dem. De “sätter sig” när de får svalna i rumstemperatur.