Glutenfria kärleksmums

Veckans första och sista recept! Va? Det är ju bara måndag! Ja ibland behöver även jag ta lite semester. Jag har några väldigt intensiva veckor bakom mig och nu ska jag fokusera på familjen och att bara få må bra .

Men idag får ni alltså ta del av ett av mina senaste glutenfria recept. Nämligen kärleksmums (som är en personlig favorit). Som traditionen bjuder så bakas dessa i långpanna och skärs sedan i rutor. Skillnaden är att dessa inte innehåller något gluten, utan är istället bakade på en glutenfri mjölmix. Det finns flera olika att välja på i butiken, tänk bara på att välja en mjölmix som passar till kakor, bullar och bakverk. Hoppas ni ska gilla detta!

Du behöver:

Botten:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl glutenfri mjölmix
0,5 dl kokosmjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl mjölk

Glasyr:
100 g smör
6 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten

Garnering:
2 dl riven kokos

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 200°C. Klä en långpanna (ca 30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
2 – Smält smöret och låt stå. Vispa upp ägg och socker fluffigt. Sikta ner de torra ingredienser. Tillsätt sist mjölk och det smälta smöret och blanda ihop allt.
3 – Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara torr, känn med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
4 – Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Blanda i resterande ingredienser i kastrullen och vispa ihop till en klumpfri glasyr. Häll ut glasyren över kakan och toppa med riven kokos. Låt svalna och stelna i kylskåp.
5 – Skär ut rutor och förvara dem i en lufttät burk med lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.