Färgglada kärleksmums med Polly

Bjud på lite färgglad och smarrig fika i helgen! Här får ni ett recept på supergoda och saftiga kärleksmums, fyllda med färgglada Polly. Dessutom toppade med härlig glasyr och ännu mer Polly. Lätt att göra och kan sedan delas upp i valfri storlek. Går också bra att frysa in (efter att du har delat dem i mindre bitar). Dessa blev en succé på förra helgens barnkalas hemma hos oss!

 

Du behöver:
Botten:
150 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
0,5 dl kallt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl florsocker

Garnering och extra fyllning:
1 påse Polly Zoo
Eventuellt även strössel

Gör så här:
1 – Botten: Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna (ca 30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
2 – Smält smöret och låt stå. Vispa upp ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner de torra ingredienser. Tillsätt sist mjölk och det smälta smöret och blanda ihop allt.
3 – Häll smeten i långpannan och tryck ner ca 2 dl Polly lite varstans i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
4 – Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Blanda i resterande ingredienser i kastrullen och vispa ihop till en klumpfri glasyr. Häll ut glasyren över kakan och toppa med ännu mera Polly och eventuellt även strössel. Låt svalna och stelna i kylskåp.
5 – Skär ut rutor och förvara dem i en lufttät burk med lock. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.