Nöt- och dadelbollar

Hej och trevlig måndag, höll jag på att skriva. Visst blir man lite dagvill när måndagen är en röd dag och veckans liksom egentligen inte början förrän på tisdagen!? Hoppas ni har haft en fin långhelg. Hos oss har vi firat min födelsedag både lördag, söndag och måndag. Mycket tårta och mycket kaffe har det blivit. Och mycket bad i havet där vi bor – underbart! Efter en helg full med tårta och andra godsaker så passar det ganska bra med ett litet nyttigare recept idag. Här har jag tagit fram så kallade nöt- och dadelbollar. De är söta, energirika, mättande och lätta att göra. Går också bra att frysa in för att plocka fram när det behövs.

Du behöver:
100 g cashewnötter
30 g valnötter
100 g urkärnade färska dadlar
25 g (ca 2,5 dl) puffat rostat ris
2 msk flytande honung

Gör så här:
1 – Mixa cashewnötter, valnötter och dadlar i en hushållsmixer. Du kan också använda en stavmixer, men då får du mixa lite i taget.
2 – Rör ihop nöt- och dadelblandningen med puffat rostat ris och honung.
3 – Rulla små bollar av smeten och ställ in i kylskåp för att “sätta sig”. Färdiga att äta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.