Chokladkladdig havrekaka med kaffe och lakrits

Kombinationen kaffe och lakrits. Punkt slut. Eller ja nästan i alla fall. Synd att inte skriva mer om denna fantastiska kombination. Denna chokladkladdiga kaka består, precis som det låter, av choklad, kakao, kaffe och lakritspulver. Till och med de som inte normalt sett inte dricker kaffe tyckte om denna kakan/tårtan när jag bjöd på den i samband med min födelsedag. Dessutom är kakan/tårtan glutenfri och härligt kladdig i konsistensen. Hoppas ni bakar denna i sommar!

Du behöver:

Kakan:
150 g smör
100 g mjölkchoklad
0,75 dl kokat kaffe
1 dl råsocker
3 ägg
2,5 dl glutenfritt havremjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 krm salt

Lakritsfluff:
2 dl vispgrädde
100 g philadelphia
0,75 dl florsocker
1 msk lakritspulver

Ev toppa med lite söndersmulade Digestivekex (köp glutenfria Digestivekex om du vill göra tårtan helt glutenfri)

Gör så här:
1 – Kakan: Sätt ugnen på 180°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Eller gör kakan i en pajform.
2 – Smält smör och choklad på medelvärme i en kastrull.
3 – Rör i kaffe, råsocker och ägg.
4 – Tillsätt de torra ingredienserna och rör runt till en klumpfri smet.
5 – Häll i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och kladdig/dallrig i mitten. Låt kakan svalna och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
6 – Lakritsfluff: Vispa upp alla ingredienser till ett fast fluff och skeda ut över den kalla kakan.

10 kommentarer på “Chokladkladdig havrekaka med kaffe och lakrits”

  1. personally experience although powerful but can be misleading given everyone is so different, and there isnt enough information to know whether anyone can replicate those unconventional personal experiences nolvadex tamoxifen for sale uk Enhancement effect of sesame seeds oil on some physiological parameters in the serum of female mice treated with tamoxifen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *