Bärpaj med kokos och vit choklad

Trädgården bjuder inte riktigt på hallon och blåbär än, men spara ner receptet så länge. I väntan på egenodlade sommarbär kan du såklart köpa i matbutiken. Här plockade jag ihop det jag hittade och slängde ihop en enkel och dessutom glutenfri bärpaj, med ljuvliga smaker av bär och kokos. Ät den som den är eller tillsammans med lite vaniljglass eller vaniljsås.

Du behöver:
200 g blandade färska bär (t ex björnbär och hallon)
1 dl kokosmjöl
1 dl rörsocker
1 dl havregryn
75 g hyvlad vit choklad
50 g hyvlat kallt smör

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 200°C.
2 – Skölj bären och lägg ut dem i botten på en rund pajform, ca 20 cm i diameter.
3 – Strö över kokosmjöl, rörsocker och havregryn och rör runt så allt blandas med bären.
4 – Hyvla över vit choklad och kallt smör på toppen.
5 – Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den blivit gyllenbrun.