Scones på lemoncurd

Scones med lemoncurd är en riktigt härlig smakkombination. Istället för att liksom bre på lemoncurd ovanpå din scones när du ska äta så finns det redan med i smeten. Supergott och enkelt. Du kan dessutom äta dessa precis som de är direkt från ugnen, eller självklart bre på lite smör och ha på lite ost för en äkta sconeskänsla. Detta recept ger 12 st och ett tips är att baka av dessa i en muffinsplåt. Smörj plåten med lite naturell olja.

Du behöver:
100 g rumstempererat smör
450 g (7,5 dl) vetemjöl special
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
100 g lemoncurd
3 dl mjölk
1 nypa salt 

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 230°C.
2 – Blanda ihop alla ingredienser till degen och rör ihop. Klicka ut 12 st scones på en bakplåtsklädd plåt eller i en muffinsplåt.
3 – Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter.