Kladdkaka med vaniljfluff

Kladdkaka är ett klassiskt modernt bakverk som uppskattas hos de flesta. Jag har minskat mängden kakao i mitt recept och istället tillsatt lite mjölkchoklad. Jag tycker smaken blir mer ”chokladig” då. Och istället för att servera en vaniljsås eller liknande vid sidan om så gjorde jag ett vaniljfluff som jag toppade kakan med. Då blir det också en trevlig presentation. Varsågod och baka!

Du behöver:

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mjölkchoklad
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm flingsalt
2 dl vetemjöl
2 ägg

Vaniljfluff:
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
100 g philadelphia
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 180°C.
2 – Klä en springform med bakplåtspapper.
3 – Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. Hacka ner chokladen i bitar och låt den sedan smälta med i smöret.
4 – För att minska på disken så kan du blanda ner alla resterande ingredienser i samma kastrull. Blanda i strösocker, kakao, vaniljsocker och flingsalt. Sikta sedan ner vetemjölet och rör till sist ner äggen.
5 – Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast runtom. Låt sedan svalna helt och ställ in i kylskåp.
6 – Vispa ihop alla ingredienserna till vaniljfluffet med elvisp till önskad konsistens. Vispa den lite fastare om du vill kunna spritsa den på kakan.
7 – När kladdkakan är helt kall så kan du bre/spritsa på fluffet. Ställ sedan in i kylskåp tills det är dags för servering. Funkar också bra att göra dagen innan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *