Björnbärspaj i miniformat

Vi har mycket björnbär hemma i trädgården nu. Har du också det? Björnbärsbuskar sprider sig lätt och växer ibland mer än vad man önskar. Kanske att någon granne annars har lite bär som de vill bli av med?
Självklart går det också bra att byta ut björnbären mot annat bär om du hellre vill det. Jag valde att göra denna i 6 st minipajer. Det blir ett väldigt trevligt sätt att servera på. Om du hellre vill göra en stor paj så gör du det.

Till 6 st minipajer behöver du:
100 g rumsvarmt smör i bitar
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl björnbärssylt (alternativt färska björnbär, rullade i lite socker)

Vaniljkräm:
1 äggula
2 msk vaniljsocker
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
0,5 dl strösocker

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 200°C.
2 – Börja med att vispa ihop vaniljkrämen.
Tillsätt alla ingredienserna till vaniljkrämen i en bunke och vispa ihop dem med elvisp till en krämig smet. Låt stå.
3 – Nyp ihop smörtärningar, vetemjöl, strösocker och havregryn till en smuldeg.
4 – Ta fram 6 st miniformar, ca 8-9 cm ∅.
5 – Montering: Börja med att fördela björnbärssylten i de 6 formarna. Strö sedan över smuldegen. Spritsa/skeda till sist över vaniljkrämen.
6 – Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
7 – Låt svalna och garnera sedan med färska björnbär.